round corners on top of content

Koble til Plone via WebDAV

Ved bruk av WebDAV, kan du koble til Plone som kan brukes for å lagre dokumenter og bilder rett fra Windows Explorer.

WebDAV og Plone

WebDAV lar deg lese og skrive til en server over internett. WebDAV er trygt å bruke, da trafikken er kryptert med SSL, slik man kjenner det fra nettbanker, webmail og nettbutikker.

Les mer om WebDAV og Windows Vista

Har du Windows Vista Service Pack 1 eller Service Pack 2?

Windows Vista Service Pack 1 (SP1) ble utgitt 18. mars 2008.

Windows Vista Service Pack 2 (SP2) ble utgitt 26. mai 2009.

Slik fastslår du om den nyeste oppdateringspakken for Windows Vista er installert

Du må finne ut om den nyeste oppdateringspakken allerede er installert før du prøver å laste den ned. Den nyeste oppdateringspakken er Windows Vista Service Pack 2. Gjør følgende for å kontrollere om du har den nyeste oppdateringspakken for Windows Vista:

1. Klikk Start startknapp , høyreklikk Datamaskin, og klikk deretter Egenskaper.
  2. Se under Windows-versjon øverst til høyre i vinduet. Hvis oppdateringspakken er installert, ser du en referanse til Windows Vista SP2.

Få tak i den nyeste oppdateringspakken for Windows Vista

Bruk WebDAV i Windows Vista:

1. Laste ned og installere oppdatering, Microsoft's Software Update for Web Folders (KB907306)
    http://support.microsoft.com/kb/907306
    NB! Denne oppdatering kun fungere på 32-bit versjonen av Windows Vista. (d.v.s. ikke 64-bit)
  2. Klikk Start > og høyre-klikk på Datamaskin
  3. Klikk på link nederst som står:
    Koble til et webområde du kan bruke for å lagre dokumenter og bilder
  4. Klikk Neste
    Legg til ny nettverksplassering
  5. Klikk på Velg en egendefinert nettverksplassering og Neste
  6. Skriv inn addressen til Plone:
    http://www.dittnettsted.no/plone
  7. Skriv inn brukernavn og passord
  8. Legg til et Navn for webområdet
  9. Klikk Ferdig

Med Windows Explorer, ser du Plone med egen mappe og kan du dra-og-slippe filer som dokumenter og bilder til de mapper du vil.

Bruk WebDAV i Windows XP SP2:

round corners on bottom of content
spinner graphic