round corners on top of content

Tjen penger på nettsteder uten nettbutikk

by David Todd Watson — last modified May 07, 2009 04:50 AM

De fleste nettsider som ikke selge direkte, er ikke mer enn en brosjyre på Internett. Vårt nettsted selge ikke noe, så hva er vitsen?

Hvis du gjør om nettsider slik at du bruker flere skjemaer for å samle informasjon fra besøkende, da har du noe konkret tall å jobbe med.

Men alle første må man ha et mål for nettsiden.

Et mål er en side på et nettsted som de besøkende kommer til når de har kjøpt noe eller fullført en annen ønsket handling, for eksempel en registrering eller en nedlasting.

Nå at vi har definert et mål eller flere, kan vi se på Konverteringsfrekvens.

Antall besøk / Antall konvertert x 100 = konverteringsfrekvens.

Det vil si at hvis 100 personer besøkte nettstedet og 2 av de har lastet ned brosjyren din, er konverteringsfrekvens 2%.

Hva er en bra konverteringsfrekvens?

De fleste nettbutikker er ca. 2%

En vanlig nettside kan være mye høyere hvis du kampanjer er målrettet riktig.

Hvor mye kan man tjene på nettsted uten nettbutikk går an på kjøpsprosessen og hvor mange besøkende må man få for å selge en enhet.

Hvis du optimer nettsted som et salgsverktøy og ikke bare en brosjyre, kan du tjen mye mer bare med å legge til et par kampanjesider som folk må fyll ut et skjema for å laste ned nyttig informasjon eller noe underholdenes.

For å spore alt trafikk og målkonverteringer, jeg anbefale Google Analytics, som er HELT GRATIS å bruke for alle.

Det er helt utrolig hvor mye innsikt du får fra statistikk og rapporter om aktivitet på nettstedet. Du kan optimer nettstedet med å se hvilken side er mest popular, eller hvorfor ikke fyll ut folk skjemaet?

round corners on bottom of content
spinner graphic