round corners on top of content

Komme i gang: Blogging for bedrifter

by David Todd Watson — last modified May 07, 2009 04:10 AM

Blogger har dukket opp over hele verden i de siste årene. Hvorfor det? Fordi teknologien er enkelt å bruke og folk liker å fortelle historien sin. Her skal vi se hvordan du kan ta i bruk en bedriftsblogg for å fortelle historien din til målgrupper og kunder.

 blogg-nrkbeta.no.jpg

NRK sin blogg, nrkbeta.no

 

En blogg er egentlig en nettside, som ligne litt som en dagbok. Mange privat personer har begynte å skrive sin personlige blogg om tanken sin.

For å skrive i en blogg, er det veldig enkelt. Hvis du kan bruke Microsoft Word og er litt kjent med en nettleser som Internet Explorer, FireFox eller Safari, da er kanskje en blogg noe for deg.

 

Men hvorfor skal en bedrift start en blogg?

Blogging er en bra måte å hjelpe målgruppen din finne en løsning til deres problemmer. I en bedriftsblogg kan man skrive om nyheter fra bransjen, legg ut et synspunkt eller skriv en liste med nyttige linker.

 

Din blogg og Google

Jeg får denne spørsmål ganske ofte, "Hvordan kan jeg bli funnet i Google?"

For det første er det litt jobb for å komme til toppen av søkeresultatliste, men ikke helt umulig. Google liker blogger godt på grunn av et par faktorer:

  1. Fersk innhold
    Google kommer tilbake mer ofte hvis de finner ny innhold hver gang
  2. Nettstedet blir størrer og fungere litt mer seriøst
    Google liker et nettsted som har mange sider med god innhold

Så hvis du vil at ditt nettsted skal bli lest av Google og rangert høyere i liste for noen søkeord, burde du å ha innhold om de søkeord.

 

Før du begynner

Jeg anbefale at før du begynner å blogge, at du engasjere deg litt med andre bloggere i ditt fagfelt eller bransje.

Første må du lese andre blogger for å få litt inntrykk om hvordan en blogg fungere og hva slags blogger som fins fra før.

Neste er å engasjere deg på disse blogger med å legge til kommentar. Du kan svar på spørsmål eller være enig med en annen. Men bli med i samtalen, for å vise at du er der.

Etter du har vært litt kjent med hvordan en blogg fungerer, kan du planlegg din blogg.

 

Hva skal du skrive om?

Hvis du like å skrive, en blogg er kanskje noe som du burde å gjøre. Hater du å skrive, kan en blogg bli bare mer jobb.

Ved planlegging kan du tenke på hvem du skrive for, eller målgruppen. Denne blogg er målrettet i mot små bedrifter som trenger hjelp med å komme i gang med Internett markedsføring. Hva er det du gjøre for kunden din?

En blogg for en bedrift er en kanal for to-veis kommunikasjon. Har du en ide for en ny produkt, kan du legge den ut på en blogg og vente på kommentar. Svare tilbake til alle som legg kommentar og da begynner du å snakke.

Husk at hvis du har en film eller noen bilder, kan du legg de i en blogginnlegg. Nesten alt er mulig med en blogg og for en bedrift er denne en stor mulighet for å nå kunde med veldig lite budsjett.

 

 

round corners on bottom of content
spinner graphic